Aş vrea să vorbesc despre imaginea României în Europa, din '89 până acum sau despre un obicei pe care mi l-am făcut, involuntar şi de care am prins mare drag, când mă duc la BCU. Însă acum nu mă pot gândi decât la nemernicii de la Pantene ProV şi cei de la Sunsilk care nu mai fac şampoane şi balsamuri pentru păr creţ! Din decembrie au cam dispărut de pe piaţă. Mai găseam în piaţa din Galaţi şi îmi făceam provizii de acolo. În schimb în Bucureşti nu am găsit nicăieri!!! Am fost în Auchan, Carrefour, Gima, Real etc. Am căutat şi la alte firme,dar nu am avut niciun rezultat. Mă oftic pentru că nu de alta, dar ţin la podoaba mea capilară şi să-mi îndrept părul în fiecare săptămână e de-a dreptul inimaginabil... motive sunt o mie şi presupun că le ştiţi.
Asta e seara cea mare. Mi s-au terminat proviziile de care vorbeam mai devreme şi am să folosesc doar spuma de păr pentru păr creţ (doar atât am mai găsit). Mă simt ca în episodul acela din South Park când a "dispărut" internetul.
Fac apel la fete, în special cele cu păr creţ: dacă găsiţi produse pentru păr creţ vă rog să daţi anunţ în ţară!

Astăzi la cursul de Relaţii Publice, domnul profesor a pus în discuţie utilitatea, în "creştere pozitivă", a telefonului mobil. De-a lungul timpului presa scrisă a pierdut teritoriu în faţa televiziunii, astăzi televiziunea pierde în faţa internetului. Dar să nu uităm că lumea este tot mai grăbită, tot mai ocupată şi ajunge acasă tot mai obosită. Astfel, o modalitate de a ţine pasul cu fluxul de informaţii în timp ce te duci la muncă, iei o pauză de ţigară sau plimbi patrupedul, este să apelezi la "man's best friend": telefonul mobil.
Internetul pe mobil a apărut de ceva ani, la noi mai greu. În schimb tehnologia avansează în fiecare zi şi funcţia principală a telefonului n-o să mai fie aceea de a apela sau de a fi sunat de cineva. În astfel de condiţii cred că denumirea de "telefon mobil" se va schimba. În fine, să trec peste astfel de discuţii şi să ajung la punctul "culminant". Vroiam să vă fac cunoştinţă cu un nou mobile gadget care m-a cam cucerit sinceră să fiu, iar eu nu sunt o fană a acestor accesorii. Se numeşte LG Arena (sau LG KM-900) şi abia a apărut în Europa, în schimb sunt deja peste 1 milion de comenzi făcute. Sunt curioasă cât ţine bateria în stand-by, când umblu prin meniu sau când vorbesc. Sper să am posibilitatea de a-mi satisface această curiozitate :D Până atunci mă mulţumesc cu această prezentare luată de pe site-ul LG.

Nu mai înţeleg cum merg treburile pe aici cu plăţile şi cu nimic.... Am plecat din "cuib" şi am ajuns singură la Bucureşti, la facultate. Nu cunoşteam pe nimeni (doar pe văr-miu mă puteam baza) şi mi se părea că oraşul nu are nicio logică, niciun Dumnezeu, la propriu şi la figurat. Mă enervau la culme oamenii care mă atingeau în metrou, mi se părea că lumea se uita cu alţi ochi la mine şi că sunt urmărită. Mă înroşeam, mă enervam, mă consumam.... Mi-am dat seama că nu avea rost. Mi-am dat seama că am exagerat şi toate aceste lucruri erau doar în mintea mea, pentru că nu mă simţeam în largul meu în capitală. Am trecut peste în cam vreo 3 săptămâni. Între timp mi-am făcut amici mai mulţi, prieteni mai puţini, dar buni. Am, şi întotdeauna am avut, sprijinul alor mei şi din acest motiv nu voi uita niciodată de unde am plecat indiferent de unde voi ajunge. Dar asta e altă poveste.

Odată cu mutatul vin şi multe alte responsabilităţi. Spălatul rufelor, spălatul vaselor, curăţenia prina casă, plata întreţinerii, plata netului, cablului TV şi multe alte plăţi....

Cele mai mari probleme le-am avut cu administratorul vieţii şi cu preţul întreţinerii care mi se părea nejustificat şi mult prea mare! După mii de certuri şi jigniri aduse din ambele tabere am zis că nu mă mai las la mâna lui. Astfel am ajuns în luna februarie să stau fără căldură ca să nu mai plătesc iarăşi 250 de lei pentru 2 calorifere. Şi nu am mai plătit 250 de lei, am plătit 25 de lei...că deh chiar de nu consumi trebuie să plăteşti serviciul de defalcare, consumul pe ţevi şi consumul comun (ăsta ce-o mai însemna??). Mă resemnez şi plătesc. Apoi peste noapte (în luna martie) îmi taie internetul (RDS). Sun la serviciu clienţi. Mi se spune că nu am mai plătit din luna februarie. Într-o săptâmână îmi vine şi factura pe luna martie cu un total de plată de 83 de lei. Reuşesc într-un final să plătesc restanţa şi factura curentă printr-un ordin de plată (cum obişnuies să fac şi pentru alte plăţi de când sunt în B). Dar netul nu a venit. Sun astăzi din nou la serviciu clienţi şi îmi zice domnişoara Camelia că nu am mai plătit factura din februarie. Eu îi zic că am plătit-o prin o.p. acum 2 zile, ea o ţine pe a ei. Banii nu au ajuns în contul lor. O întreb ce pot face...că singurul lucru la care sunt bună în aceste cazuri este să depun reclamaţie. C. îmi spune să le trimit un fax în care precizez contul meu, contul lor şi dovada ordinului de plată. I-am zis că mă duc să-mi cumpăr un fax şi i-am urat un weekend "plăcut" ei şi celor de la RDS.

Acum aştept cu nerăbdare să se termine weekendul să le fac o vizită celor de la RDS şi celor de la BCR (la ei am contul deschis). E vreme numai bună de umblat şi stat la cozi.

Blogger Template by Blogcrowds